Όλο το σχέδιο για δάνεια αγροτών με χαμηλό επιτόκιο

Στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος βασίζεται το κυβερνητικό σχέδιο για φθηνά αγροτικά δάνεια. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews, στο λογαριασμό αυτό πρόσβαση μέχρι τώρα είχε μόνο η Αγροτική Τράπεζα, αλλά μετά την πώλησή της, δίνεται το δικαίωμα χορήγησης χαμηλότοκων δανείων σε όλες τις εμπορικές τράπεζες.
 
Κάτι αλλάζει στον πλέον αδικημένο από τον τραπεζικό δανεισμό αγροτικό τομέα. Για πολλά χρόνια το «άνοιγμα» σε χορηγήσεις παρέμενε κολλημένο στο 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο κι από το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων ετησίως.
Εφόσον «περπατήσει» το σχέδιο, προσοχή χρειάζεται από τους ενδιαφερόμενους στις εμπράγματες εγγυήσεις που θα ζητηθούν.
 
Κάτι αλλάζει στον πλέον αδικημένο από τον τραπεζικό δανεισμό αγροτικό τομέα. Για πολλά χρόνια το «άνοιγμα» των τραπεζών σε χορηγήσεις για αγρότες παρέμενε κολλημένο στο 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο κι από το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων που παίρνουν οι αγρότες κάθε χρόνο.
 
Η «πίτα» φαίνεται ότι μπορεί να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα και σ’ αυτό διευκολύνει και ο εντοπισμός ενός «ξεχασμένου» ειδικού λογαριασμού στον οποίο είχε πρόσβαση μόνο η Αγροτική Τράπεζα. Με αυτό τον λογαριασμό που, ουσιαστικά, παρακρατά εισφορές από καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, για να ελαφρύνει το κόστος χρηματοδότησης των επενδυτικών και παραγωγικών-επιχειρηματικών δανείων, οι αγρότες μπορούν να απολαμβάνουν ελκυστικά επιτόκια από όλες τις εμπορικές τράπεζες για βραχυπρόθεσμα καλλιεργητικά δάνεια και για μεσοπρόθεσμα που ρυθμίζουν παλιότερες οφειλές.
 
Όπως αναφέρεται στο εσωτερικό έγγραφο που αποκαλύπτει σε ειδικό τετρασέλιδο φάκελο η Agrenda αυτό το Σάββατο (σελ. 28-29), ο διαχειριστής του ειδικού λογαριασμού είναι η Τράπεζα της Ελλάδας. Μάλιστα, τώρα που δεν υπάρχει εξειδικευμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που να επικεντρώνεται στην αγροτική πίστη και, με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε ρευστό, μπορεί να βρεθεί μία φόρμουλα για να «ανοίξει» το παιχνίδι των χαμηλότοκων δανείων σε όλους
(0 ψήφοι)
close

Εγγραφείτε για να είστε σε επαφή μαζί μας!!!

Γίνε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις ειδικές προσφορές και τα τελευταια νέα μας.

Ελέγξτε την Privacy Policy & Terms of use
Μπορείτε να διαγραφείτε από την λίστα email οποιαδήποτε στιγμή