Πέντε γεύσεις από Ελλάδα

ην έγκριση των Βρυξελλών αναµένουν πέντε ολοκαίνουρια προγράµµατα προώθησης αγροτικών προϊόντων. Πρόκειται για τέσσερα προγράµµατα προώθησης συνολικού προϋπολογισµού 14.067.006 ευρώ στην εσωτερική αγορά και ένα διακρατικό πρόγραµµα µε τη συµµετοχή της Ρουµανίας.
 
 
Στα επιλέξιµα προς έγκριση προγράµµατα συµµετέχει το βόειο κρέας «Άρωµα» µε αρωµατικά φυτά της ελληνικής φύσης, το δίκτυο «fresh asparagus» για το σπαράγγι, η πανελλήνια ένωση βιολογικών προϊόντων για τα βιολογικά τρόφιµα, η ένωση οινοπαραγωγών του αµπελώνα της Βορείου Ελλάδας για το κρασί και τέλος η ένωση νοµικών προσώπων προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ µε επικεφαλής την εταιρεία Κουρέλλας για τα γαλακτοκοµικά.
 
Τι αφορά όµως το κάθε πρόγραµµα ατοµικά; Αναλυτικά, στο πρώτο πρόγραµµα τριετούς διάρκειας και προϋπολογισµού 1.998.509 ευρώ συµµετέχει η ένωση παραγωγών κρέατος «Άρωµα» και θα προβεί σε προωθητικές ενέργειες στην εγχώρια αγορά και την αγορά της Κύπρου.
 
Το δεύτερο πρόγραµµα το οποίο υλοποιεί ή Ένωση νοµικών προσώπων µε επικεφαλής την ΕΑΣ Καβάλας είναι και αυτό τριετούς διάρκειας και έχει ως στόχο την προώθηση του ελληνικού σπαραγγιού σε Ελλάδα, Γαλλία και Γερµανία µέσω του δικτύου «fresh asparagus». Το εν λόγω πρόγραµµα θα κοστίσει συνολικά 2.975.000 ευρώ.
 
Τρίτο πρόγραµµα προώθησης αγροτικών προϊόντων το οποίο αναµένει το «οκ» των Βρυξελλών είναι αυτό που θα υλοποιήσει η Ένωση νοµικών προσώπων µε επικεφαλής την Πανελλήνια Ε.Α.Σ. Βιολογικών προϊόντων. Το πρόγραµµα βιολογικών είναι τριετούς διάρκειας και αφορά την προώθηση φρούτων και λαχανικών βιολογικής καλλιέργειας στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και συγκεκριµένα στην Ολλανδία, Σουηδία και Γερµανία συνολικού προϋπολογισµού 2.975.000 ευρώ.
 
Το τέταρτο πρόγραµµα έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Ένωση οινοπαραγωγών του αµπελώνα της Βορείου Ελλάδας (ΕΝΟΑΒΕ) µε στόχο την προώθηση ευρωπαϊκών οίνων στην στην Ελλάδα, Γερµανία και Βέλγιο προϋπολογισµού 2.920.000 ευρώ.
 
Τέλος, η Ένωση νοµικών προσώπων παραγωγών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ, µε επικεφαλής την εταιρεία «Κουρέλλας Α.Ε.» θα υλοποιήσει ένα επίσης τριετές διακρατικό πρόγραµµα (σε συνεργασία µε τη Ρουµανία) µε τίτλο «Εύρηκα: Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της Ευρώπης», προϋπολογισµού 4.180.110 ευρώ.
(0 ψήφοι)
close

Εγγραφείτε για να είστε σε επαφή μαζί μας!!!

Γίνε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις ειδικές προσφορές και τα τελευταια νέα μας.

Ελέγξτε την Privacy Policy & Terms of use
Μπορείτε να διαγραφείτε από την λίστα email οποιαδήποτε στιγμή