Λάχανο και μπρόκολο κατά του καρκίνου

Λάχανο και μπρόκολο κατά του καρκίνου

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τζόρτζτάουν των Ηνωμένων Πολιτειών ανακάλυψαν πως κλειδί για την επιβίωση από ανεπιθύμητες εκπομπές ραδιενέργειας, καθώς και προστασία από καταστροφικές επιπτώσεις καρκινικών θεραπειών, είναι τα σταυρανθή λαχανικά όπως το λάχανο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο.

Σύμφωνα με τις έρευνες των Έλιοτ Ρόζεν και Σαϊτζούν Φάν, η ουσία που παράγεται στο στομάχι μετά την κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών, η οποία ονομάζεται DIM (3'-diindolylmethane), παρουσιάζει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ βάση παλαιότερης έρευνάς τους, που επιτέλεσαν το 2009, η συγκεκριμένη ουσία δρά και ώς κυτταρική ασπίδα από τις χημικές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το υπεροξείδιο του υδρογόνου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έρευνας πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες χώρισαν τα ποντίκια σε δυο ομάδες και τα υπέβαλαν σε θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας γ.

Τα ποντίκια της πρώτης ομάδας δεν έλαβαν καμία θεραπεία, ενώ στα ποντίκια της δεύτερης ομάδας για διάστημα δυο εβδομάδων χορηγούνταν με ένεση η ουσία DIM, δέκα λεπτά μετά την ακτινοβολία.

Όπως διαπιστώθηκε, όλα τα ποντίκια της πρώτης ομάδας πέθαναν εντώς 10 ημερών, ενώ από τα ποντίκια της δεύτερης ομάδας, το 60% έζησε για τουλάχιστον 30 ημέρες.
Σε μία άλλη ομάδα όπου χορηγήθηκε η ουσία DIM 24 ώρες μετά την έκθεση σε ακτινοβολία, επιβίωσε το 30%.

Εντυπωσιακά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της έρευνας ο καθηγητής Γκάρι Φάιερστοουν από το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλώνοντας πως, τα επόμενα βήματα θα είναι να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι επιδράσεις της ουσίας DIM ισχύουν για όλα τα ήδη καρκνίνου καθώς και εάν είναι εξίσου αποτελεσματικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πηγές: Sciencenews.org, econews.gr, από την επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences»

(1 Ψήφος)
close

Εγγραφείτε για να είστε σε επαφή μαζί μας!!!

Γίνε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις ειδικές προσφορές και τα τελευταια νέα μας.

Ελέγξτε την Privacy Policy & Terms of use
Μπορείτε να διαγραφείτε από την λίστα email οποιαδήποτε στιγμή