Δράσεις για «πάντρεμα» γεωργίας και τουρισμού

Στην υλοποίηση δράσεων με έμφαση στον αγροτουρισμό προχωράει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Δράσεις για «πάντρεμα» γεωργίας και τουρισμού
Εκπαιδευτικά αγροκτήματα, Farmers Market και άλλες πιλοτικές δράσεις θα «παντρέψουν» γεωργία και τουρισμό.
Μετά την ενεργοποίηση του "ελληνικού πρωινού" στα ξενοδοχεία, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προχωρά και στην υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν να εξαπλωθούν και να παγιωθούν στην ελληνική περιφέρεια δίνοντας έμφαση στον αγροτουριστικό χαρακτήρα κάθε περιοχής.
Για παράδειγμα,  μια κτηνοτροφική μονάδα στην Καλαμπάκα θα μπορεί να αναδείξει τις αντιθέσεις της εκτατικής φάρμας και της εντατικής κτηνοτροφίας ή την  εκτροφή σπάνιων και ντόπιων φυλών με απώτερο στόχο είτε την προσέλκυση τουριστών ή  την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. 
Κάποιες ακόμη δράσεις είναι ο «δρόμος του κρασιού» και ο «δρόμος του λαδιού» που μέσα από μια διαδρομή, σε έναν αμπελώνα ή ελαιώνα αντίστοιχα, ο τουρίστας μυείτε στα μυστικά της φύσης και βλέπει όλη την πορεία που ακολουθεί το σταφύλι ή η ελιά μέχρι να γίνει κρασί ή λάδι. 
«Η παλέτα με ελληνικά τυριά» ανά περιφέρεια έχει ως στόχο την ανάδειξη τοπικών ποικιλιών τυριών.
 Ήδη ξεκινούν δύο αγορές αγροτών, τα γνωστά Farmers Markets, όπου οι γεωργοί μπορούν να διαθέτουν κάθε Σάββατο, απευθείας τα προϊόντα τους, στον καταναλωτή, επιδιώκοντας να κλείσει η ψαλίδα στις τιμές μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. 
 
(0 ψήφοι)
close

Εγγραφείτε για να είστε σε επαφή μαζί μας!!!

Γίνε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις ειδικές προσφορές και τα τελευταια νέα μας.

Ελέγξτε την Privacy Policy & Terms of use
Μπορείτε να διαγραφείτε από την λίστα email οποιαδήποτε στιγμή